RE: Error while installing Exchange 2000 in Ex change 5.5 Site(0xC103F C93(64659)

  • From: "Lara, Greg" <GLara@xxxxxxx>
  • To: "'[ExchangeList]'" <exchangelist@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Tue, 22 Jun 2004 11:44:58 -0400

Athif, when running forestprep (or any time you reference the Exchange
server in setup), are you using the following nomenclature:
SERVERNAME:LDAPPORT? It would look like: EXCHANGESVR:389. This is assuming
that Exchange is actually listening on port 389 (previous messages have all
the info needed to check); modify the port number accordingly.
Some other obvious things to check: can you ping the Exchange 5.5 box by
name from the box you're trying to install Exchange 2000 on? Is WINS running
on your network? Exchange 2k requires it (believe it or not), so try
installing it and run setup again. If you install WINS on a box other than
the Exchange 2k box, be sure to modify the Exchange 2k box's TCP/IP settings
to reference that server. Is DNS working well in your organization? Make
sure that everything in your DNS zone that should be there is: references to
the domain controllers, etc. You shouldn't need to modify your hosts file at
all if DNS is working as expected.

Greg Lara

This e-mail message may contain privileged, confidential and/or proprietary
information intended only for the person(s) named. If you are not the
intended recipient, please destroy this message, and any attachments, and
notify the sender by return e-mail.  If you are not the intended
recipient(s), or the employee or agent responsible for delivering the
message to the intended recipient(s), you are hereby notified that any
dissemination, disclosure or copying of this communication is strictly



From: mathif@xxxxxxxxxxxxxxx [mailto:mathif@xxxxxxxxxxxxxxx] 
Sent: Tuesday, June 22, 2004 2:31 AM
To: [ExchangeList]
Subject: [exchangelist] RE: Error while installing Exchange 2000 in Ex
change 5.5 Site(0xC103F C93(64659)

Thanks for the reply.
In my scenario, the Exchange 5.5 is on NT4 which is acting as a BDC. I am
trying to install a new exchange 2000 in same site and i am getting this
error, Setup encountered error while attempting to bind the Exchange Server
"Servername:0xC103FC93(64659): could not bind to the Microsoft Exchange
Directory Server,SERVERNAME. The Microsoft Exchange Server computer doesnot
respond" The machine on which i am trying to install e2k is also an
Additional Domain controller. How do i troubleshoot  this error?
Any suggestions.
Thanks again,

Other related posts: