RE: Domain\username Requirement in Outlook Web Access

  • From: "Lloyd Williams" <Williams@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
  • To: "[ExchangeList]" <exchangelist@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 21 Jul 2005 15:09:19 -0400

Sorry I should have mentioned I already checked that. Forms based
authentication is not enabled.


From: Mark Meelhuysen [mailto:mark@xxxxxxxxxxxx] 
Sent: Thursday, July 21, 2005 3:00 PM
To: [ExchangeList]
Subject: RE: [exchangelist] Domain\username Requirement in Outlook Web

Go to System Manager -> Protocols ->  HTTP -> Properties of Exchange
virtual server -> Tab Settings -> Deselect the "enable forms based
authentication" .
This is probably enabled..


Van: Lloyd Williams [mailto:Williams@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx]
Verzonden: do 21-7-2005 20:56
Aan: [ExchangeList]
Onderwerp: [exchangelist] Domain\username Requirement in Outlook Web

 After a recent crash of our server users of Outlook Web access  are now
required to preface their user names with their NetBIOS Domain name. I.E
NETBIOSNAME\USERNAME. If they do not insert the NETBIOS name OWA
replaces it with the FQDN of the domain which does not work.
We have Exchange 2003 on server 2003 using OWA over SSL. Does any one
know of a way of removing the NETBIOS\ requirement.

This requirement is not popular with my users whose patience also got
stretched by the  crash


List Archives:
Exchange Newsletters:
Visit for more information about our other sites:
You are currently subscribed to this Discussion List as:
To unsubscribe visit
Report abuse to listadmin@xxxxxxxxxxxxxx

Other related posts: