Re: Dead Exchange server - Simple but hard

  • From: Sudeep Raikar <raikar.sudeep@xxxxxxxxx>
  • To: "[ExchangeList]" <exchangelist@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Tue, 22 Nov 2005 22:28:01 +0900

I think the Best option for You to have a Disaster Recovery Server prepared.
restore the Data on that Server and then Exmerge the DATA in to the NEW
server using EXmerge Utility.

 On 11/10/05, sunil shah <sunny@xxxxxxxxxxxxx> wrote:
> <>
> Hi Everyone :
> Guys I had one server running everything – AD, DNS, Exchange and IIS and
> that server dead. Motherboard fried, and I have to buy new server. I have a
> backup schedule to run every night using Veritas Backup Exec 9. As I have
> read Disaster Recovery white paper and try to recover my exchange server but
> have no luck. Can anyone tell me pls. how to restore my old server data on
> new server. Oh Yes my previous server was Compaq ML530 with Raid and 2
> processors and was about 5 yrs old. The new server is DL360 with Raid and 2
> processors also I am mentioning this to have a clear idea. I have tried
> following things but I am getting inaccessible_Boot_Device. Any other
> alternative if any one has please mention me and I am willing to try that.
> I have done following things.
> (1) Using SmartStart(Compaq) Configuration tool, installed windows 2000 as
> a work group (Have Created partition 10 GB as C on new server and on old it
> was 6)
> (2) Using SmartStart it installed all the drivers that required for the
> server
> (3) Created E drive of 120GB whatever was left on new server (On old
> server it was 30GB)
> (4) Installed Veritas Backup Exec 9 and imported the tape from last night
> (5) Installed Recovery Console and restared the new server comes up fine
> (6) Again Restarted the server and boot up the server in directory restore
> mode (using F8)
> (7) Run system restore using Veritas Backup Exec 9
> And Right after restore I have to reboot the machine and when I reboot the
> machine the windows logo comes up (that tells the boot drive is accessable)
> and after while I get blue screen saying Stop : STOP:0X0000007b
> (0XF2063848,0XC00000034,0X00000000).
> Second Time I tried above procedure and right before the last reboot I run
> Compaq softpak from CD to install all the drivers again, incase restore is
> over writing any drivers but still the same problem.
> Any Idea guys?????? Any alternative way to bring old exchange on new
> hardware…Pls Pls Pls need desperate help….
>  Shyamal
> ------------------------------------------------------
> List Archives:
> Exchange Newsletters:
> ------------------------------------------------------
> Visit for more information about our other sites:
> ------------------------------------------------------
> You are currently subscribed to this Discussion List as:
> raikar.sudeep@xxxxxxxxx
> To unsubscribe visit
> Report abuse to listadmin@xxxxxxxxxxxxxx

Other related posts: