RE: Connector?

  • From: "ONG Liang Bu (CSC)" <lbong@xxxxxxxxxx>
  • To: "'[ExchangeList]'" <exchangelist@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Tue, 12 Nov 2002 21:05:33 +0800

Sorry for the late reply.  When telnet to port 25 failed then
something is wrong.  I have no clue on what is wrong with yr
setup.  Sorry.

-----Original Message-----
From: Morriz []
Sent: Monday, November 11, 2002 11:43 PM
To: [ExchangeList]
Subject: [exchangelist] Connector?

Port 25 shows smtp service is running,  if yr 
IP is xx.xx.xx.xx you should see something like 
xx.xx.xx.xx:25 to show that it is listening on port 25 (smtp). 

If you run c:\> telnet xx.xx.xx.xx 25 
you should see a banner something like 
220 smtp.domain.A Microsoft ESMTP MAIL Service, Version: 5.0.2195.5329
at  Mon, 11 Nov 2002 20:53:55 +0800 

This is a basic way of testing. 

Without knowing yr exact setup I can't comment much

Well i cant connect to port 25 with my ip adress throu telnet.
Can this port be blocked fore incoming mails? Because it worked fine
before to send mails bot not to recive, but now i cant send either.

My setup: Is an exchage 2000 server on win2000 server machine with active
directory. That is behind a linux router(freesco) that i have porforward
port 25 etc. In system manager i have configured the virtual SMTP
in FQDN my MX record domain and in the configure button i have giv it my
ip adress 213.x.x.x , in policies i have giv it my domain.

I think thats about it. Sow in my e-mail clients i would look like this:
the user i get from AD that i have setup with e-mail adress.
But i cant send test mails to my self or to outside.

I have it worked before with connector, but i know that connectors is not
necesary to setup an simple mailstranfer.

Why? have i forgote something?


List Archives:
Exchange Newsletters:
Exchange FAQ:
ISA Server Resource Site:
Windows Security Resource Site:
Windows 2000/NT Fax Solutions:
You are currently subscribed to this Discussion List as:
To unsubscribe send a blank email to

Other related posts: