RE: Adding a 5.5 Server to an existing Organiz ation and Site

  • From: Heather Hathaway <hathaway@xxxxxxxxxxxxx>
  • To: "'[ExchangeList]'" <exchangelist@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 8 Aug 2002 09:52:54 -0500

Sending event info again...not as attachment.

Event ID: 1005
Source:  MSExchangeSA
Type:  Error
Catagory:  Monitoring

Unexpected error <<0xc0040000 - Network problems are preventing connection
to the Microsoft Exchange Server computer. Contact your system administrator
if this condition persists. MAPI was unable to load the information service
emsabp.dll. Be sure the service is correctly installed and configured.
Microsoft Exchange Address Book ID no: 00040380-0000-00000000>> occurred. 

Event ID: 2013
Source:  MSExchangeSetup
Type:  Warning
Catagory:  Replication Configuration

An error occurred adding replica of naming context '/o=Mitchell Technical
Institute/ou=MTI/cn=Microsoft DMD' to server 'MAIL' from server 'FRODO'.
<<0xc1030b0d - An internal error has occurred during directory replication.
Stop and then restart the directory service. Then try directory replication

Event ID: 1171
Source:  MSExchangeDS
Type:  Error
Catagory:  Internal Processing

Exception e0010002 has occurred with parameters 9 and 0 (internal ID
30c0886). Contact Microsoft Technical Support for assistance.

Heather M. Hathaway
Network Specialist
Mitchell Technical Institute
Mitchell School District

-----Original Message-----
From: James Barr [mailto:JamesB@xxxxxxxxxxxxxxx] 
Sent: Wednesday, August 07, 2002 5:48 PM
To: [ExchangeList]
Subject: [exchangelist] RE: Adding a 5.5 Server to an existing Organization
and Site

Have a look at ( even though the error is different the tests on
communication and name resolution are valid);en-us;q159485

especially try the last test with exchange administrator from the new

Also make sure that you are logged onto the new server as the exchange
service account while your carrying out the installation.

Do you get any error messages in the application log when setup fails, if so
what are they ?


-----Original Message-----
From: heather [mailto:hathaway@xxxxxxxxxxxxx]
Sent: 07 August 2002 14:09
To: [ExchangeList]
Subject: [exchangelist] Adding a 5.5 Server to an existing Organization
and Site

Please send any and all suggestions.  We are attempting to add an
additional Exchange 5.5 to an existing Exchange 5.5 Organization and Site.
 During install we are able to join the existing site and the information
appears to be correct.  However during final phase of the install on the
new server we always receive an error that directory replication was not
successfull.  Stop and restart Directory Services and try the install
again.  Both servers have NT 4.0 SP6a, the existing Exchange 5.5 server
has sp4.  Please help.........extremely ignorant and frustrated!!  Thanks
so much in advanced!

You are currently subscribed to this Discussion List as:
To unsubscribe send a blank email to

You are currently subscribed to this Discussion List as:
To unsubscribe send a blank email to

Other related posts: