[ell-i-developers] Re: some problemas

  • From: Eero Hakala <eero.k.hakala@xxxxxxxxx>
  • To: ell-i-developers <ell-i-developers@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Sat, 24 May 2014 14:39:31 +0300

Yep, same problem with the 4.8 stuff from launchpad - no fingerprint
distributed and when I create one of my own, it fails in comparison...


-eero-



On Sat, May 24, 2014 at 2:28 PM, Eero Hakala <eero.k.hakala@xxxxxxxxx>wrote:

> As I said, there is a more recent one but it doen't have a fingerprint and
> so I tried to create it:
> gcc-arm-none-eabi-4.7.4-2013q2-linux32.tar.gz
>
> -eero-
>
>
>
> On Sat, May 24, 2014 at 1:54 PM, Pekka Nikander <pekka.nikander@xxxxxx>wrote:
>
>> The ARM compiler distributed with the Arduino IDE is too old.  As I
>> wrote, you can get a newer one from
>> https://launchpad.net/gcc-arm-embedded
>>
>> I'm using 4.8.3 20131129 from there.
>>
>> --Pekka
>>
>> On 2014–05–24, at 12:56 , Eero Hakala <eero.k.hakala@xxxxxxxxx> wrote:
>>
>> > I am talking about ELL-i runtime, it is a fresh copy made yesterday!
>> > ~/Ell-i/Runtime/stm32/build$
>> >
>> > And I use the compiler that is delivered with IDE (dated to 2010), so
>> I'll change that one to a more recent one as there exists also version of
>> 2013, even if its not in our forked version of Arduino. I'll let you know
>> how that succees...
>> >
>> > My system compiler is gcc 4.8.2
>> > And in there is also something interesting as I can create the emultor
>> but I get a segmentation fault...
>> >
>> > eero@tkone:~/Ell-i/Runtime/stm32/build$ ./sketch
>> > RCC:CR:200ff83|=1
>> > RCC:CFGR:8&=f8ffb80c
>> > RCC:CR:200ff83&=fef6ffff
>> > RCC:CR:200ff83&=fffbffff
>> > RCC:CFGR:8&=ffc0ffff
>> > RCC:CFGR2:0&=fffffff0
>> > RCC:CFGR3:0&=fffffeac
>> > RCC:CR2:ff80&=fffffffe
>> > RCC:CIR:=0
>> > FLASH:ACR:=11
>> > RCC:CFGR:8|=0
>> > RCC:CFGR:8|=0
>> > RCC:CFGR:8&=ffc0ffff
>> > RCC:CFGR:8|=280000
>> > RCC:CR:200ff83|=1000000
>> > RCC:CR:300ff83&2000000
>> > RCC:CFGR:280008&=fffffffc
>> > RCC:CFGR:280008|=2
>> > RCC:CFGR:28000a&c
>> > InitRecord: 804a842 type: 9090 count: 0
>> > Segmentation fault (core dumped)
>> >
>> >
>> > -eero-
>> >
>> >
>> >
>> >
>> >
>> > On Sat, May 24, 2014 at 12:07 PM, Pekka Nikander <pekka.nikander@xxxxxx>
>> wrote:
>> > Hi Eero,
>> >
>> > Would you please also provide some background material, i.e. which
>> repository, which branch, in which directory are you building, and
>> preferably also the top of "git log" so that I can see what exactly is the
>> state of your repo.
>> >
>> > And which version of gcc are you using?  I suspect that you are using a
>> tool old tool chain, one that does not properly support the C++11 standard,
>> which we now depend on.
>> >
>> > The recommended compiler for the real binary is now gcc-4.8 from
>> https://launchpad.net/gcc-arm-embedded, latest version.
>> >
>> > The recommended compiler for the emulator is now gcc-4.7 or gcc-4.8.
>> >
>> > gcc-4.9 may work but haven't been tested.
>> >
>> > --Pekka
>> >
>> > On 2014–05–24, at 11:59 , Eero Hakala <eero.k.hakala@xxxxxxxxx> wrote:
>> >
>> > > Hi! I have been configuring the ELL-i environment in my ubuntu
>> machine and now I have got enough bits and pieces to that I have some
>> reasonable error messages - I just wonder what is missing in my environment
>> or should I build some libraries first... I get both warnings (level 1) and
>> errors (level 2):
>> > >
>> > > In file included from ../system/stm32/src/system_init.c:25:
>> > > ../system/stm32/inc/system_init.h:182: warning: declaration does not
>> declare anything
>> > > ../system/stm32/inc/system_init.h:188: warning: declaration does not
>> declare anything
>> > > ../system/stm32/inc/system_init.h:191: warning: declaration does not
>> declare anything
>> > > ../system/stm32/src/system_init.c: In function
>> 'SystemInitAddrAndOnes':
>> > > ../system/stm32/src/system_init.c:28: error: 'SystemInitRecordArray'
>> has no member named 'init_records_addr_and_ones'
>> > > ../system/stm32/src/system_init.c:31: error: 'SystemInitRecordArray'
>> has no member named 'init_record_offset'
>> > > ../system/stm32/src/system_init.c: In function
>> 'SystemInitAddrOnesAndZeroes':
>> > > ../system/stm32/src/system_init.c:39: error: 'SystemInitRecordArray'
>> has no member named 'init_records_addr_ones_and_zeroes'
>> > > ../system/stm32/src/system_init.c:42: error: 'SystemInitRecordArray'
>> has no member named 'init_record_offset'
>> > > ../system/stm32/src/system_init.c: In function 'SystemInitData16Only':
>> > > ../system/stm32/src/system_init.c:52: error: 'SystemInitRecordArray'
>> has no member named 'init_records_data16_only'
>> > > ../system/stm32/src/system_init.c:54: error: 'SystemInitRecordArray'
>> has no member named 'init_record_address16'
>> > > ../system/stm32/src/system_init.c: In function
>> 'SystemInitData16WithOffsets':
>> > > ../system/stm32/src/system_init.c:62: error: 'SystemInitRecordArray'
>> has no member named 'init_records_data16_only'
>> > > ../system/stm32/src/system_init.c:63: error: 'SystemInitRecordArray'
>> has no member named 'init_records_register_offsets'
>> > > ../system/stm32/src/system_init.c:65: error: 'SystemInitRecordArray'
>> has no member named 'init_record_address16'
>> > > ../system/stm32/src/system_init.c: In function 'SystemInitData32Only':
>> > > ../system/stm32/src/system_init.c:72: error: 'SystemInitRecordArray'
>> has no member named 'init_records_data32_only'
>> > > ../system/stm32/src/system_init.c:74: error: 'SystemInitRecordArray'
>> has no member named 'init_record_address32'
>> > > make[2]: *** [system_init.o] Error 1
>> > > make[2]: Leaving directory `/home/eero/Ell-i/Runtime/stm32/build'
>> > >
>> > > make[1]: *** [../variants/ellduino/libstm32f0.a] Error 2
>> > > make[1]: Leaving directory `/home/eero/Ell-i/Runtime/stm32/build'
>> > > make: *** [all] Error 2
>> > >
>> > >
>> > >
>> >
>> >
>>
>>
>

Other related posts: