[elky] Re: Heat Control

The Monte and the El Camino have different places where this happens. The El
Camino is about 1/2 to 3/4" from the left, The Monty is 2 mm. It might be
the plastic thing that controls the plastic tubes (I had to replace on the
Monte) that is bad. It was hissing though, and was a vac leak on top of the
problems with the heater doors.

JC

On Tue, Sep 28, 2010 at 12:19 PM, Jared Ryan <jryan@xxxxxxxxxxxx> wrote:

> When I have the A/C compressor on (in NORM or MAX position), if I move the
> temperature slider away from "COLD", more than about 1/4", the air coming
> from the vents gets HOT very quickly and I have to move the slider back all
> the way to "COLD."
>
> Either the cable needs to be adjusted, or there is a plastic piece on the
> blend door that is broken.  Adjusting the cable is fairly easy, but if there
> is a broken piece, does anyone know which one it is, what it is called, and
> how hard it is to find one?
>
> What seems to be happening is when I move the slider from "COLD", the
> heater valve under the hood opens (it is either fully open or closed,
> controlled by vacuum), but the blend door is not closed all the way, so I
> get a big dose of hot air.  The door must be open quite a bit, because the
> air is hot enough to overwhelm the cold air that's coming out of the
> evaporator coil.
>
> At any rate, I'll find out what's up when I go to adjust the cable, but I
> wondered if anyone was familiar with the plastic pieces that may be broken
> that would keep the blend door from working as intended.
>
> Rules: Please play nicely with others.
>
> -List members page (text & pic links):
> http://www.myelcamino.net/eclist.htm
> -List members page (all pics):
> http://www.myelcamino.net/ec_list.htm
>
>

Other related posts: