[argyllcms] Re: DispcalGUI problem

Yeah, good idea. Try profiling alone. Just to see what kind of results you
get.

 

/ Roger

 

From: argyllcms-bounce@xxxxxxxxxxxxx [mailto:argyllcms-bounce@xxxxxxxxxxxxx]
On Behalf Of Martin Sivak
Sent: 20 juin 2010 07:55
To: argyllcms@xxxxxxxxxxxxx
Subject: [argyllcms] Re: DispcalGUI problem

 

Hi,

 

I noticed that also. When you stop after calibration and request profiling
only, does it return correct results? Or just try doing calibration and
profiling in two steps.

 

It seems to me that dispcalGUI tries to send the key to make the whole
calibration/profiling sequence unattended, but since dispcal requests
another device calibration it accidentally calibrates the instrument with
gray patch from the display. 

 

Martin Sivak

 

On 20.6.2010, at 11:17, Marco N. wrote:





I have tried many times with a lot of interface set up, the luminance is
always on maximal (I have tweak it in the Mac preferences to 120 cd/m2)

 

I have a strong double. After the calibration the instrument requests the
second internal calibration. This internal calibration is carried out by the
software automatically on display ( and then I have to push a key to perform
the color measurement) 

 

Place cap on the instrument, or place in on a dark surface,

or place on the white calibration reference,

 and then hit any key to continue,

 or hit Esc or Q to abort:

 Calibration complete

 

Is it normal? I have the double that the instruments calibrates itself on
the white of display and takes the measurements incorrectly ... 

 

Thank you 

Marco

 

 

 

Il giorno 20/giu/2010, alle ore 10.38, Marco N. ha scritto:





Is there a luminance auto adjustment? Where?

 

Thank you everybody

Marco

 

Il giorno 20/giu/2010, alle ore 10.14, Fabrizio Levati ha scritto:


I know it sounds like a dumb question but, is the luminance auto adjustment
turned off?

Cheers
Fabrizio 

 

 

 

Other related posts: