[argyllcms] Re: ColorMunki Create on CRT

Thanks for the info, Derek, but the [RGB] option doesn't appear on the colour 
menu of either of my displays (or anywhere else that I can see and I've been 
through each menu from start to finish) or in the manual. I can only conclude 
that we must have different revisions of the device. Both my power supplies 
have always worked fine, for example :-)

Thanks for your help,
Mike

----------------------------------------
> From: sigma3@xxxxxxxxxxxxx
> To: argyllcms@xxxxxxxxxxxxx
> Subject: [argyllcms] Re: ColorMunki Create on CRT
> Date: Thu, 31 Mar 2011 16:46:11 +0100
>
> Mike,
>
> This is one of those "cussed thing" moments: The power supply in my 454 blew
> up just before Christmas (for the second time in that monitor's life), and
> I've been unable to ferret out the paper manual here.
>
> From (possibly faulty) memory, on the monitor's OSD "colour control" menu,
> you'll have [RGB] and possibly [R] and [B] options ...
>
> [R] and [B] allow you to adjust the gains of the Red and Blue channels:
> these may be hidden or inaccessible at the moment. If they are accesible and
> can be changed, then you're in a position to tune the monitor's white point
> to something more appropriate.
>
> If not, [RGB} allows you to cycle through various presets, one of which may
> be called "user"; switching to this activates the [R] and [B] options.
>
> I believe this is correct for the 454: however, I don't have a live unit
> here to check it on, and, being one of my own monitors, I never bothered to
> document the process beyond "Remember to stick the cover back over the
> controls and check the cal frequently".
>
> I hope this helps.
>
> Derek
>
> > -----Original Message-----
> > From: argyllcms-bounce@xxxxxxxxxxxxx
> > [mailto:argyllcms-bounce@xxxxxxxxxxxxx] On Behalf Of Mike Windsor
> > Sent: 30 March 2011 12:06
> > To: argyllcms@xxxxxxxxxxxxx
> > Subject: [argyllcms] Re: ColorMunki Create on CRT
> >
> > I did mean the monitor's presets when I said it was set to
> > 6500K. I didn't realise I could change the individual channel
> > gains... but fiddling with the controls and the manual, I
> > can't work out how to select "user mode"! Can you remember
> > how you did it?
>
>
                                          

Other related posts: